Double FF Franchising

Eten bestellen
& laten bezorgen

Uw postcode:

Voer uw postcode in, bestel via de site en ontvang een gratis blikje frisdrank!

Helaas bezorgen wij niet in uw wijk!

Samen de krachten bundelen voor een beter resultaat!

Double FF is als familiebedrijf meer dan 20 jaar geleden gestart in de binnenstad van Leeuwarden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar 4 vestigingen met in totaal ruim 100 personeelsleden. In de afgelopen decennia hebben wij de markt enorm zien veranderen.

Zo zijn binnensteden anders gaan functioneren, is de bezorgmarkt gegroeid en is het bestedingspatroon van de consument veranderd. Deze veranderende omstandigheden hebben kansen en daarmee omzetgroei gegeneerd voor onze Double FF vestigingen. Zo zijn wij 7 jaar geleden als eerste cafetaria al begonnen met bezorgen in Leeuwarden. Inmiddels zijn wij marktleider met onze bezorgdienst in Leeuwarden (met meer bestellingen dan een vestiging als Dominio’s of New York Pizza).

Bovendien hebben wij in de afgelopen jaren ons assortiment afgestemd op de markt en positioneren wij ons op dit moment als foodcorner. Met een breed assortiment (o.a. burgers, broodjes, wraps, pizza, kebab, uitsmijters, shakes en smoothies en biologische friet) en kwalitatief hoogstaande en eerlijke producten.

In de volgende groeifase van Double FF willen wij graag samenwerken met andere ondernemers, om soortgelijke successen te behalen, gezamenlijke voordelen te genereren en Double FF sterk in de markt te positioneren.

De Franchiseformule

Marktonderzoek toont aan dat veel cafetaria’s zich nog niet hebben aangepast aan de actuele marktomstandigheden. Meer dan 60% van de cafetaria’s presteert en positioneert zich dan ook aan de onderkant van de markt. Double FF is op zoek naar ondernemers die zich bevinden op een goede locatie en waar er qua bezorgmarkt, assortiment en interne processen nog volop onbenutte kansen zijn. In tegenstelling tot andere franchisegevers, is het concept van Double FF gelooft niet in een franchisesysteem, waarbij een groot percentage naar de franchisegever gaat. Double FF vraagt slechts een vaste single fee (EUR. 350,-) per maand. Extra ondersteunende diensten zijn maatwerk en doen wij in overleg, wanneer de ondernemer hier behoefte aan heeft.

Double FF Franchise

 • Centrale inkoopmogelijkheden met inkoop-voordelen maar zonder verplichtingen voor de franchisenemer (vrije leverancierskeuze).
 • Delen van kennis en expertise binnen de franchisegroep.
 • Positionering in de markt als foodcorner met de Double FF 'look and feel' en een breed assortiment afgestemd op de wensen van de markt.
 • Goede prijszetting en continuerende productontwikkeling door de franchisegever.
 • Professioneel product bereidingssysteem (kassa en productstimers).
 • Gezamenlijke marketing activiteiten en gebruik van een eigen huisstijl.
 • Verpakkingsmaterialen in de huisstijl van Double FF tegen marktconforme kosten.
 • Ontwerp bestickering.
 • Een vaste franchisefee van 350 euro per maand welk jaarlijks opzegbaar is.

Markttrends en bedreigingen

 • Ander bestedingspatroon van de consument door de komst van het internet.
 • Schaalvergroting waarbij er sprake is van meer grotere bedrijven met relatief minder kosten.
 • Bezorgbedrijven veroveren veel omzet en bedrijven als Burger King kiezen tegenwoordig ook voor bezorgen.

Opties

 • Persoonlijk en praktijk gerichte trainingen.
 • Advisering rondom boekhoudkundige en personele zaken.
 • Interieurdesign en winkelinrichting.

Geïnteresseerd in samenwerken?

Wij staan open voor uw ideeën en gaan dan ook graag een gesprek aan om plannen te bespreken.

Wij hebben een onderscheidende huisstijl en verpakkingslijn. Ook ons interieur onderscheidt zich met dat van andere foodcorners. Een Double FF product moeten klanten herkennen uit duizenden. Ditzelfde proberen we ook te bereiken met onze Cafetaria / Food Corner, in combinatie met een breed assortiment bestaande uit verse ingrediënten.

Al onze winkels hebben een thema en zijn voorzien van professionele kwalitatief hoge WiFi verbindingen en oplaadpunten voor klanten voor bij het dineren of ontspannen. We proberen de omloop in onze winkels hele dag door te laten lopen; ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Klanten kunnen zowel bijkletsen als even afspreken voor werk in onze winkels Daarom noemen we ons zelf ook een Food Corner.